Hoe ik spiritualiteit ontdekte en onderzocht


Ik ben Tiny Kanters en ik ben senior coach. Door mijn intuïtieve en sensitieve talent kan ik mensen snel en intens laten voelen wat werkelijk belangrijk voor ze is. Ik ben internationaal gecertificeerd (ICF, EMCC) en opgeleid. Ik ben gespecialiseerd in spirituele ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Mensen vinden mij empatisch, superpraktisch, snel naar de kern en no-nonsense. Ik heb honderden mensen en ook teams geholpen om in hun kracht te komen. Ik heb daar snelle en doeltreffende methoden voor ontwikkeld en ook diverse boeken over geschreven.

Mijn talent
Mijn talent is dat mijn ware zelf direct voelt wat werkelijk belangrijk voor je is. Dat gebeurt vanzelf. Hierdoor kom ik snel tot de kern. Als je in mijn nabijheid bent dan gebeurt er ook iets bijzonders door mijn krachtige energieveld. Je gaat je spontaan openstellen om te voelen. Zelfs mensen die zich afgesloten hebben van hun gevoel. Hierdoor voel jij ook wat werkelijk belangrijk voor je is. Ook dat is een reden waarom je bij mij snel stappen kunt maken in je spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn verhaal
Ik heb een groot contrast in mijn leven meegemaakt. Waardoor ik intens ervaren heb hoe het is om niet en wel in verbinding te zijn met mijn ware zelf. Hierdoor kan ik andere mensen daar uitstekend bij helpen.

In mijn kindertijd heb ik een trauma ervaren. In mijn beleving werd ik nauwelijks gezien en geliefd door mijn vader. Ik voelde me ernstig afgewezen. Daarbij was mijn moeder vaak in een psychose. Ik ging mij emotioneel afsluiten voor anderen, uit angst om weer een afgewezen gevoel te ervaren. Ik was nooit echt open over mijzelf en liet anderen ook niet echt toe in mijn leven. Mijn lichamelijke zelf was volledig de baas. Diep van binnen was mijn leven eenzaam en naar buiten vrij afgesloten door mijn emotionele ‘muur’ die ik als bescherming had opgebouwd.

Op mijn 19e jaar herkende ik mijn situatie helemaal in de film “The wall”. Toen werkelijk geen idee hoe ik mijn muur kon afbreken. Dit duurde tot mijn 38e. Ineens gebeurde er toen iets wat ik op geen enkele manier kon verklaren. Ik ontmoette een jonge vrouw. Als ik bij haar was dan was ik volledig mijn ware zelf en was er geen emotionele muur. Ik was volledig open naar haar en ik kon alles van haar voelen wat er in haar omging. Onze onvoorwaardelijke liefde was de tegenpool van mijn trauma. Ik voelde dat ik haar door en door kende, maar dat kon onmogelijk van dit leven zijn. Nog nooit was ik bezig geweest met spiritualiteit. Ik geloofde dat er voor het leven of na de dood niets was. Maar dat klopte niet meer met deze ervaring.

Ik heb die altijd gezien als een sneak-preview van wie ik werkelijk ben. Volledig in verbinding met mijzelf en zonder muur. Mijn kijk op mijzelf, op anderen en op het leven werd hierdoor 180 graden anders. Deze Tiny wilde ik zijn, zonder haar ervoor nodig te hebben. Ik besefte ook dat ik therapie nodig had om nog meer weerstand van mijn trauma los te laten. Ik wist door de sneak-preview exact welk resultaat ik wilde.

De zeven jaren daarna heb ik van alles uitgeprobeerd op ‘spiritueel’ gebied om dit te bereiken. Ik vond de meeste dingen, die ‘spiritueel’ genoemd werden, vaak vaag, ongefundeerd of met loze beloftes. Ik heb ook manieren gevonden die erg effectief bleken om volledig in verbinding met mijzelf te zijn.

Inmiddels ben al zo’n 20 jaar bezig om een ander beeld van spiritualiteit te creëren. Ik heb daar veel onderzoek naar gedaan. Om zo de essentie van spiritualiteit op een zuivere en sterk vereenvoudigde en concrete manier toegankelijker te maken. Dat breng ik zelf ook in de praktijk. Daarom kan ik je nu deze frisse, nieuwe en praktische kijk op spiritualiteit aanbieden. En ik heb ik dit boek vooral geschreven omdat ik je die enorme rijkdom gun, die ik zelf ervaar, om een geweldige verbinding met je ware zelf te hebben.

Terug naar de homepage